Johan van Laarhoven mag niet naar het ziekenhuis. Dat is de uitkomst van een kort geding, dat de advocaten van de Tilburgse ex-coffeeshophouder hadden aangespannen. De rechter in Den Haag vond dat het verzoek om Van Laarhoven naar het ziekenhuis te laten gaan bij de gevangenis zelf moest worden ingediend.

Johan van Laarhoven zit vast in de gevangenis in Vught, nadat hij vorige week vanuit Thailand naar Nederland was overgebracht. De Tilburger zat in Thailand vast wegens het witwassen van geld dat was verdiend met de verkoop van cannabis in Nederland. Na een lange strijd door de advocaten en familieleden, is uiteindelijk besloten dat Van Laarhoven de rest van zijn straf in Nederland uit mag zitten. Echter was de conditie van de oprichter van coffeeshopketen The Grass Company zo slecht, dat zijn advocaten het nodig vonden dat Johan van Laarhoven naar het ziekenhuis moest.

De advocaten hebben ook een gratieverzoek ingediend bij de rechter, maar dat is ook afgewezen. Volgens de overeenkomst tussen Thailand en Nederland, die mogelijk maakte dat Van Laarhoven naar Nederland kwam, mag alleen Thailand beslissen over het verlenen van gratie voor de Tilburger.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Opera2day heet je welkom in het anatomische theater van de psyche – Opera Melancholica

OPERA2DAY en het New European Ensemble heten je nu welkom in het anatomische theater van d…