TILBURG – Het coronavirus heeft inmiddels al voor 438 doden en 7431 besmette mensen gezorgd. Er zijn al diverse maatregelen genomen zoals het vermijden van sociale contacten, het sluiten van scholen en het annuleren van evenementen. Eén van de maatregelen werd vandaag nog eens aangescherpt: burgemeesters hadden al de bevoegdheid om samenscholen op bepaalde plekken in de gemeente te verbieden. Nu is door de veiligheidsregio bepaald dat het helemaal niet meer is toegestaan om met drie of meer personen samen te zijn. Wie dat wel doet loopt het risico om een proces-verbaal te krijgen.

Ook in supermarkten wordt een streng beleid gehanteerd. Vanaf heden mag je namelijk niet meer met meerdere personen je boodschappen inslaan. Het is van belang dat ieder zijn eigen winkelkarretje pakt en voldoende afstand neemt. Vanaf morgen wordt ook de noodverordening aangepast die in Nederland geldt. Een noodverordening is een set regels of wetten die alleen toegepast worden tijdens onrustige tijden.

Op dit moment zegt de verordening dat de horeca gesloten moet zijn. Wat er precies in de nieuwe verordening komt te staan, is volgens de veiligheidsregio nog niet helemaal duidelijk: “De Brabantse burgemeesters zijn hard aan het werk om die noodverordening lokaal te maken.’’

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Opvang van dak- en thuislozen in voormalige kazerne nu al uitgebreid

TILBURG – De opvang van dak- en thuislozen in de voormalige Koning Willem II kazerne…