Na 18 jaar lang dagelijks verslag te hebben gedaan van de Tilburgse Kermis stopt Ron Schuurkes met de presentatie van het populaire tv-programma KermisTV. “Het is genoeg geweest, het is tijd voor een vernieuwd KermisTV” vertelt Schuurkes erover.

Mr. Kermis
Een frietje eten in een kermisattractie, een make-over tot travestiet op Roze Maandag, en Geintjeman zijn voorbeelden van bekende fragmenten uit KermisTV. In de 18 jaar dat Schuurkes KermisTV presenteerde heeft hij veel hilarische tv weten te maken. En dat alles zonder voorbereiding, want het eerste productieoverleg vindt traditiegetrouw pas plaats op de eerste vrijdag van de kermis. Het presenteren van KermisTV heeft ervoor gezorgd dat Schuurkes een heuse bekende Tilburger is geworden.

Ferry van de Zaande
Sinds een aantal jaren wordt Schuurkes bijgestaan door co-host Ferry van de Zaande. Maar die is allerminst treurig om het aanstaande vertrek van Schuurkes: “Et wier onderaand tèèd. Vruuger waar et nòg leuk, mar òp ‘n gegeeve moomènt wòrret tòch ‘n bietje zieleg.”

Toekomst
Dat Schuurkes zijn presentatierol neerlegt betekent echter niet dat volgende edities van de Tilburgse Kermis rustiger zullen worden voor hem. Zo is hij sinds 2018 directeur van Omroep Tilburg en zal hij de komende jaren ook zeker nog achter de schermen actief betrokken blijven bij KermisTV. “Volgend jaar zullen we met een compleet vernieuwd format komen”, verklapt Schuurkes daar al over.

Zaterdag 27 juli 2019 zal Schuurkes definitief afscheid nemen in zijn laatste uitzending.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

CulTuur – Seizoen 8, aflevering 20

Deze week gaan we in CulTuur in gesprek met Bas Horsten en Berny van de Donk over Nooit ge…