Schaderegeling chroom-6 werknemers bekend: 7000 euro voor elke werknemer

De gemeente Tilburg en de NS hebben woensdag de schaderegeling bekend gemaakt waar oud-werknemers van tROM die hebben gewerkt met de gevaarlijke stof chroom-6, aanspraak op kunnen maken. Voor elke werknemer die met de stof te maken heeft gehad, wordt een éénmalig bedrag van 7000 euro uitgetrokken. Werknemers die ook nog aantoonbaar ziek zijn geworden…

De gemeente Tilburg en de NS hebben woensdag de schaderegeling bekend gemaakt waar oud-werknemers van tROM die hebben gewerkt met de gevaarlijke stof chroom-6, aanspraak op kunnen maken.

Voor elke werknemer die met de stof te maken heeft gehad, wordt een éénmalig bedrag van 7000 euro uitgetrokken. Werknemers die ook nog aantoonbaar ziek zijn geworden of bijvoorbeeld later geen werk meer hebben kunnen doen door aan chroom-6 gerelateerde klachten, kunnen daarnaast nog een extra schadevergoeding krijgen.

De schaderegeling is de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek, waarvan de resultaten vorige week werden gepresenteerd. De conclusie was dat de gemeente Tilburg, die voor de werknemers van het re-integratieproject tROM als werkgever optrad, haar zorgplicht heeft verzaakt. Werknemers werden met onvoldoende beschermingsmiddelen uitgerust terwijl zij werk deden waarbij zij werden blootgesteld aan het schadelijke chroom-6.

Omroep Tilburg