Slachtofferhulp Tilburg wint Gouwe Peerke 2018

Tilburg – Maandag 14 januari, de sterfdag van Peerke Donders, heeft Slachtofferhulp Tilburg de verkiezing van het Gouwe Peerke 2018 gewonnen. De wisselbokaal en de geldprijs van € 1500,- werden in ontvangst genomen tijdens de uitreiking in Het Peerke Donders Paviljoen.

Dit jaar had de verkiezing het thema: ‘de gevangene bezoeken’. De jury roemde in haar rapport alle vrijwilligers van de genomineerde organisaties en sprak waardering uit voor de complexe en emotioneel zware taak van de vrijwillige hulpverleners bij Slachtofferhulp Tilburg. “Zij staan klaar voor mensen die de gevolgen moeten ondervinden van misdrijf, geweld, misbruik of getuige zijn bij een ongeluk of rampen en aanslagen. Het gaat bij slachtofferhulp om mensen die in zekere zin gevangen zitten in een negatieve, soms traumatische situatie.”

De andere twee genomineerden, Humanitas Midden-Brabant en Kleurrijke Mama’s, ontvingen elk een bedrag van € 500,-.

Het Gouwe Peerke wordt sinds 2010 jaarlijks verkozen en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Traditiegetrouw wordt de wisselbokaal met cheque uitgereikt op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond.

Omroep Tilburg