Tilburg – Vanaf maandag zijn de zestien verzinkbare palen rondom de binnenstad vervangen door slimme camera’s. Het oude systeem had vaak storingen en incidenteel gebeurden er hier en daar ongelukken. De nieuwe camera’s moeten dit voorkomen en scannen simpelweg de kentekens van de voertuigen in het voetgangersgebied.

Lees verder na de video

De binnenstad is alleen toegankelijk voor laden en lossen in de ochtend tussen zes en elf uur. Daarna is het een voetgangersgebied en mogen alleen hulpdiensten en voertuigen met een ontheffing de binnenstad in. Zonder ontheffing het voetgangersgebied inrijden, mag dus niet. De eerste keer wordt er een waarschuwing uitgedeeld, daarna ploft er een bekeuring van 140 euro op de mat.

“Als je erlangs rijdt, ben je de Sjaak”

Met de verzinkbare palen was er een duidelijke barrière om auto’s uit het gebied te weren. Nu is er geen fysieke afsluiting meer, maar worden automobilisten gewaarschuwd met een bord. “Heel lang is het al aangegeven”, weet leverancier Raymond van der Star, die regelmatig met zijn wagen een fastfoodrestaurant in de binnenstad komt bevoorraden. “Het bord is er volgens mij al een week geleden neergezet en het staat er groot op. Dus dan weet je ook als je erlangs rijdt, dat je de ‘Sjaak’ bent.”

PvdA-burgerraadslid Hans Rube heeft een andere kijk op de afsluiting. “Ik vind dat de gemeente duidelijker had moeten zijn. Op de borden ontbreekt het tijdstip waarop je hier nog wel naar binnen mag rijden, dat vind ik jammer”.

Of de borden daadwerkelijk duidelijk genoeg zijn voor de automobilisten, zal in de toekomst moeten blijken.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Nieuwste expositie ‘Corona Special’ in ‘Metropolitan Museum | Tilburg’

Mocht u onderweg zijn naar de supermarkt, uw hond uitlaten of een luchtje scheppen, loop d…