Home Nieuws Algemeen Start Up helpt verpleegkundigen op weg

Start Up helpt verpleegkundigen op weg

Tilburg – Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg biedt voortaan alle nieuwe verpleegkundigen een persoonlijk inwerkprogramma aan. Deze ‘Verpleegkundige Start Up’ (VSU) wordt volledig afgestemd op de opleiding, werkervaring en achtergrond van elke verpleegkundige.

In plaats van het traditionele en algemene inwerkprogramma waarbij de nieuwe medewerkers zich moeten plooien naar de organisatie, biedt VSU trainingen en onderwijs op maat. Een aantal van deze trainingen is verplicht; deze gaan over het elektronisch patiëntendossier of brandveiligheid. Het verdere programma wordt door de verpleegkundige ingevuld met trainingen, workshops en snuffelstages op andere afdelingen.

Voortaan zijn de eerste vijf volledige werkdagen van elke nieuwe verpleegkundige gereserveerd voor de VSU. Op basis daarvan wordt er een programma van ongeveer een jaar samengesteld. Niet alleen pas afgestudeerde verpleegkundigen, maar ook herintreders en zij-instromers kunnen van dit traject genieten.

Door huidige verpleegkundigen wordt positief gereageerd op het traject van hun nieuwe collega’s. “Verpleegkundige Start Up zorgt voor een vliegende start in het ETZ. Het helpt verpleegkundigen zich te ontwikkelen als professional. Ze leren van hun collega’s en hebben waardevolle inbreng in hun eigen teams,” zeggen Brenda den Turk en Marjolein Druijts. Zij zijn teamleiders in het ETZ en werkten mee aan de ontwikkeling van het programma.

Fotocredit: ETZ Film & Fotografie

Load More In Algemeen

Bekijk ook

ETZ zoekt servicegerichte gastvrouwen en -heren

Tilburg – In het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) zijn veel vrijwilligers actie…