Tilburg – Na een zenuwslopende achtervolging heeft de politie in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 januari twee straatrovers aanhouden. De verdachten hadden kort daarvoor onder bedreiging met een mes een jongen van 18 beroofd.

Die nacht kregen Tilburgse politie-eenheden rond half 3 de melding dat er een beroving had plaatsgevonden op de Spoorlaan. Twee jongemannen hadden daar een mes op de keel van een inwoner van Oirschot gezet, en geld van hem geëist. Aan de hand van het signalement van de jongens en wat camerabeelden ging de politie direct op zoek naar de twee verdachten. Kort hierna werden ze gespot op de Heuvel.

Bij het zien van de politie rende één verdachte een horecazaak binnen, terwijl de ander het op een lopen zette. Agenten zetten direct rennend de achtervolging in, maar konden de verdachte niet bijhouden. Een van de agenten vorderde daarom de fiets van een 21-jarige voorbijganger in. Zo wist hij de verdachte al snel in te halen, in zijn nek te springen en aan te houden. Ondertussen werd de andere verdachte in de horecazaak aangehouden.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

ETZ en Endometriose Stichting geven informatie over endometriose

De Endometriose Stichting en het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houden donderdag 20…