Student (20) Fontys overleden aan meningokokken

Tilburg – De uit Eindhoven afkomstige student die onlangs werd opgenomen vanwege besmetting met meningokokken, is donderdag 30 augustus overleden. De 20-jarige man leidde een introductiekamp voor eerstejaarsstudenten van Fontys Hogeschool.

Maandag werd bekend dat hij in kritieke toestand werd opgenomen in het ziekenhuis. GGD Hart van Brabant riep iedereen die met hem in contact was geweest, op zichzelf te laten controleren, en meldt dat er, voor zover bekend, geen andere mensen ziek zijn geworden.

Toen donderdagmiddag bekend werd gemaakt dat de student was overleden, werden de lessen op Fontys Hogeschool Journalistiek, waar de student les volgde, stilgelegd. Op vrijdag wordt er ook geen les gegeven, maar een bijeenkomst gehouden voor alle studenten en medewerkers van de opleiding.

Meningokokken is een besmettelijke ziekte. De bacterie zit bij veel mensen in de keel of neus zonder problemen te veroorzaken. Echter als de bacterie een weg naar de bloedbaan vindt, kan dit leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) overlijden per maand ongeveer twee mensen aan de ziekte.

Omroep Tilburg