Tilburg fietst voor Tilburg heeft doel behaald

100.000 kilometer, dat is wat Tilburgers bij elkaar moesten fietsen om het doel van het project ‘Tilburg fietst voor Tilburg’ te behalen. En dat is gelukt. Al na een paar weken hebben iets meer dan 770 fietsers het benodigde aantal kilometers bij elkaar getrapt. Tilburg fietst probeert met deze actie meer mensen op de fiets…

100.000 kilometer, dat is wat Tilburgers bij elkaar moesten fietsen om het doel van het project ‘Tilburg fietst voor Tilburg’ te behalen. En dat is gelukt. Al na een paar weken hebben iets meer dan 770 fietsers het benodigde aantal kilometers bij elkaar getrapt.

Tilburg fietst probeert met deze actie meer mensen op de fiets te krijgen, bijvoorbeeld om naar de stad of naar het werk te gaan. Maar het project levert ook nog iets anders op. De gemeente had beloofd om bij het behalen van het doel 20 fietsen op te knappen en weg te geven aan Tilburgers die zelf geen fiets kunnen kopen.

Na 100.000 kilometer komt het project niet ten einde, integendeel: de volgende stip op de horizon is al gezet. 200.000 kilometer moet er nu bij elkaar getrapt worden om het volgende doel te bereiken.

De gefietste kilometers binnen de gemeentegrenzen worden met de app ‘Ring-Ring’ automatisch bijgehouden. Meedoen kan eenvoudig door de app op je telefoon te installeren.

Omroep Tilburg