Tilburg – Een 5 VWO-klas van het Beatrix College in Tilburg had maandag taart in de klas. En niet zo maar één, maar een taart opgestuurd door het Ministerie van Financiën. De leerlingen hebben namelijk een fout ontdekt in het Belastingplan voor 2019.

Het ging om een fout in de berekening van een aantal tariefvoorbeelden. Docent Gert van Vliet had het Belastingplan ingezet als lesmateriaal. “Dit soort berekeningen moeten ze straks ook doen op hun eindexamen, dus het leek me een goede oefening”, zegt Van Vliet.

“Het bleek dat onze uitkomsten niet overeenkwamen met die uit het schema. Nóg eens berekend, en nóg eens – het klopte echt niet.”

De klas vond dat het ministerie zeker van deze fout moest weten. Ze namen contact op, maar hoorden twee weken lang niets terug. Tot er maandag ineens een taart in de klas verscheen, met een QR-code erop. De code verwees naar een berichtje van staatssecretaris Menno Snel: “Eet smakelijk!”. Wat bleek, het ministerie was allang bezig om de verrassing te organiseren samen met decaan Brigitte Meijer.

Docent Van Vliet hoopt dat de leerlingen nu ook eens een keer langs mogen komen op het ministerie van Financiën. “Mensen denken misschien dat het daar een saaie bedoening is, maar mijn leerlingen weten na vandaag wel beter.”

[mh_media type=video]
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Exploitanten alert op vals geld in de Reeshof

Kermisexploitanten zijn alert op het gebruik van valse biljetten op de kermis in de Reesho…