Tilburgseweg Goirle wordt fietsstraat in 2018

Goirle – De Tilburgseweg wordt opnieuw ingericht. Onderdeel daarvan is dat het een tweerichtingsweg zal worden, behalve voor vrachtverkeer.

De gemeente Goirle wil bij de herinrichting van de Tilburgseweg het principe van een fietsstraat aanhouden. Dit betekent dat de weg wordt versmald. Automobilisten worden zo bij tegemoetkomend verkeer gedwongen om achter een fietser te blijven tot de tegenligger voorbij is en ze de fietser veilig kunnen passeren. Er zullen verschillende maatregelen getroffen worden bij de herinrichting. Zo komen er oversteekvoorzieningen (brede stiksels) die op een verhoging in de weg liggen en de tegenover elkaar liggende trottoirs met elkaar verbinden. Deze worden met groene blokken duidelijk herkenbaar gemarkeerd. Voor vrachtverkeer blijft de weg wel eenrichtingsverkeer, om te voorkomen dat vrachtwagens elkaar gaan passeren.

Inloopavond

Op 21 maart zijn belangstellenden welkom om in de hal van het gemeentehuis in Goirle het ontwerp te zien en uitleg te krijgen van de aanwezige medewerkers. In juli 2017 zal het definitieve ontwerp klaar zijn en zal men aan de daadwerkelijke voorbereidingen, waaronder de aanbesteding, beginnen. De Tilburgseweg wordt in 2018 opnieuw ingericht.

Omroep Tilburg