Tilburg – TOP Week staat weer om de hoek: de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten van het hoger onderwijs in Tilburg vindt plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus.

Dit jaar staat TOP Week volledig in het teken van inburgering in de stad, met een grootse city game langs culturele, culinaire en andere bruisende spots per fiets, een muzikale en culturele kennismaking in de Muzentuin, de traditionele Cantus in de Spoorzone en een heuse Outdoor Cinema in het Willem II Stadion.

Kick-off & Experience Tilburg: maandag 14.30 – 18.00 uur, Koningsplein & centrum

3.500 TOP-deelnemers worden verwelkomd door Emile Aarts, rector magnificus van Tilburg University, Marcelle Hendrickx, wethouder Onderwijs van de gemeente Tilburg, en Jeroen Zevenbergen, voorzitter van Stichting TOP. Vervolgens wordt de stad per fiets verkend in Experience Tilburg: een ‘city game’. Onderweg ontvangen de studenten ludieke opdrachten.

Sports Day: dinsdag 11.00 – 16.30 uur, Leijpark

Voor de Sports Day verandert het Leijpark in een spellenparadijs waarin water en lucht hoofdrollen spelen. Ruim 90 organisaties presenteren zich met een spel en/of een informatiestand. Een nog geheime stunt zal studenten bewust gaan maken van United Nations Sustainable Development Goal nummer 2: Life Below Water.

Pub Crawl: dinsdag 21.00 – 01.00 uur, centrum

Aankomende studenten moeten uiteraard weten waar ze kunnen vieren dat de tentamens voorbij zijn. Tijdens de Pub Crawl gaan alle groepen langs zes kroegen met ieder een eigen karakter.

TOP Cantus: woensdag 13.30 – 16.30 uur, Wagenmakerij, Spoorzone

De Tilburgse TOP Cantus is als grootste officiële cantus van Nederland een waar fenomeen. Bijna 4.000 studenten, vrijwilligers en genodigden zingen gezamenlijk in dit megafestijn onder begeleiding van een cantusband.

TOP Festival: donderdag 13.00 – 18:00 uur, Muzentuin

Het TOP Festival krijgt dit jaar een nieuwe dynamiek met drie area’s. Naast hippe muziek om lekker op los te gaan is er een tweede stage met aanbod van Tilburgse cultuur en een foodarea met foodtrucks die een link met Tilburg hebben of een typisch Nederlands gerecht aanbieden.

TOP Outdoor Cinema: donderdag 23.00 – 01:00 uur, Willem II Stadion

De grootste buitenbioscoop ooit van Tilburg en omstreken gaat plaatsvinden in ons eigen Koning Willem II Stadion. Er is plaats voor meer dan 1.000 studenten.

Zie ook www.top-week.nl/programma

  • TOP Week 2017 voor nieuwe studenten in Tilburg

    Tilburg – De TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten, en wordt gehouden …
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

TOP Week 2017 voor nieuwe studenten in Tilburg

Tilburg – De TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten, en wordt gehouden …