Tilburg – Zondagmiddag 23 september zijn in Tilburg bij twee verschillende incidenten vrouwen gewond geraakt door huiselijk geweld. De slachtoffers werden voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In beide gevallen heeft de politie de partner van de slachtoffers aangehouden.

De politie kreeg zondag omstreeks 14.30 uur een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Reeshof. Ter plaatse vertelde de 21-jarige bewoonster dat zij mishandeld was door haar 23-jarige vriend.

Er was ruzie ontstaan waarna ze door hem bij haar bovenarmen was vastgepakt. Hierna werd ze met kracht met haar hoofd tegen de grond gegooid. Ze had direct hoofdpijn en zag ‘sterretjes’. Ook zou hij haar in het gezicht gespuugd hebben. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze mocht na behandeling met een wekadvies weer naar huis. Ze heeft aangifte gedaan. De verdachte werd aangehouden, hij ontkent dat hij zijn vriendin heeft mishandeld.

In de wijk Oerle werd zondag rond 16.00 uur nog een arrestatie verricht ter zake huiselijk geweld. Een 23-jarige man werd aangehouden omdat hij zijn 24-jarige vriendin zou hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. Ze verklaarde dat ze rond 14.00 uur thuisgekomen was. Haar vriend zat dronken op de bank. Ze werd door hem vastgepakt en bij haar schouders naar achteren getrokken. Ze vielen beiden op de grond waarna hij haar bij de keel greep en begon te knijpen. Ze raakte buiten bewustzijn. Toen ze bijkwam was ze erg misselijk. Haar partner heeft toen de hulpdiensten gebeld.

Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft diverse kneuzingen. Ook zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen na huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Meer Informatie: www.politie.nl/themas/huiselijk-geweld.html

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Politie onderzoekt mishandeling 16-jarige jongen in Westerpark

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 16-jarige Tilburger in het Westerpa…