Oisterwijk – De politie hield dinsdagochtend 11 december rond 9.00u in Tilburg een verdachte (18), afkomstig uit Berkel-Enschot aan voor een gewelddadige diefstal in Oisterwijk. Zondagavond 9 december rond 22.15u werd een eerste verdachte uit Moergestel (19) na een korte achtervolging door Tilburg opgepakt.

Agenten zagen zondagavond 9 december rond 20.25u een gestolen auto rijden op de Ringbaan-West. Ze herkenden de auto. Deze zou eerder in de week in Oisterwijk gestolen zijn. Ze verloren de auto echter uit het oog. Meerdere eenheden kregen de opdracht uit te kijken naar het voertuig.

Rond 22.05u werd de auto gespot op de Broekhovenseweg. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor en agenten zetten met hun dienstvoertuig de achtervolging in. Op het Transvaalplein werd een auto aangereden, maar de verdachte reed gewoon door. Gezien het risico voor omstanders besloten de agenten de auto van de verdachte te rammen, waarna deze tot stilstand kwam. Met getrokken vuurwapens is de man vervolgens opgepakt. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Een tweede verdachte (18) is dinsdagochtend rond 9.00u op de Ringbaan-Zuid in Tilburg aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige diefstal die op maandagavond 3 december plaatsvond op de Tienhovenlaan in Oisterwijk. Een 20-jarige Tilburger werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en een mes. Ook werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij moest zijn auto afstaan. Het slachtoffer werd aan zijn hoofdwond behandeld en heeft aangifte gedaan.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

DNA-onderzoek leidt tot aanhouding verdachte winkeldiefstal

Tilburg – De politie heeft dinsdagochtend een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden.…