Tweetal gearresteerd na lange achtervolging vanuit Tilburg

Team Bedreigde Politici, onderdeel van de regionale recherche in Den Haag, ontving meldingen van online bedreiging. Een Tilburg wordt ervan verdacht.
Foto: politie

TILBURG – Dinsdagnacht hebben meerdere politie-eenheden twee mannen achtervolgd en aangehouden. De politie ging achter het tweetal aan, nadat zij rond drie uur een melding hadden gekregen van een mogelijke inbraak aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg.

De mannen sloegen na de daad op de vlucht richting Zeeland. De politie zette de achtervolging in en kreeg daarbij steun van de Zeeuwse collega’s. Na meerdere pogingen om het voertuig te stoppen, kwam de auto uiteindelijk tot stilstand bij de Opslag in Haghorst. De mannen stapten uit de auto en vluchtten te voet verder in de richting van een weiland. Ook hierbij werd het tweetal door de politie achterna gezeten, waarbij het de agenten uiteindelijk lukte om de twee verdachten aan te houden.

Het gaat om een man van 24 jaar uit Oirschot en een 27-jarige man uit Best. Waar de twee mannen precies hebben ingebroken en of ze iets hebben meegenomen, is vooralsnog niet duidelijk. Bij de achtervolging is een politieauto beschadigd geraakt.

Dani Mom