Gilze en Rijen – In een pand aan de Vincent van Goghstraat is dinsdag 18 december tijdens een bestuurlijke controle een drugslab aangetroffen, met onder meer duizenden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine. Hiernaast werd er een vuurwapen in beslag genomen. De politie heeft vanwege deze vondst twee arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen, vader en zoon uit Rijen (37 en 67). Zij zijn in verzekering gesteld.

Die dinsdag werd er in de gemeente Gilze en Rijen een bestuurlijke controle gehouden. Een team van ambtenaren van de gemeente, een medewerker van een netbeheerder en agenten van het politieteam Langstraat hadden onder meer een bedrijfspand aan de Vincent van Goghstraat op het oog. Aangekomen bij het terrein roken de handhavers meteen de geur van amfetamine. Hierop werd een nader onderzoek in het kader van de Opiumwet ingesteld.

In verschillende gebouwen op het terrein waren onderdelen van een drugslab aanwezig voor de omzetting van grondstoffen naar amfetamine. Deskundigen van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen kwamen ter plaatse. Naast duizenden liters grond- en hulpstoffen werd er een lading eindproduct aangetroffen in de vorm van twee verschillende soorten harddrugs. De huurders van het terrein, een 67-jarige man en zijn 37-jarige zoon, zijn als verdachten aangehouden en hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van drugslabs. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid hiervan kunnen dit doorgeven:

• via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

• via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

• anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

• vertrouwelijk bij het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

PS2019: Wat te doen met het drugsafval in de natuur?

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen duikt Omroep Tilburg de provincie in. We…