Loon op Zand – Op donderdagavond 6 september zijn in het gemeentehuis van Loon op Zand tientallen mensen op de raadsvergadering over uitbreiding van de Efteling afgekomen, zo meldt Omroep Brabant. Niet iedereen is het eens met die uitbreidingsplannen.

Er kwamen zoveel mensen op de raadsvergadering af, dat niet iedereen meer plaats kon nemen. De mensen die geen plek konden vinden, konden de vergadering volgen op een scherm in een andere ruimte.

De Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel had inwoners opgeroepen om massaal naar de vergadering te komen. De stichting is bang dat de verkeersdrukte in het dorp zal toenemen.

Fons Jurgens, directeur van de Efteling, is ook aanwezig. “Wij willen een goede buur zijn en vandaar dat we hier vanavond ook zijn. Of ik me voel als ‘in het hol van de leeuw’? Nee hoor.”

“Ik heb begrip voor de zorgen en het is ook een heel complex plan om te begrijpen en vind het prima dat er vragen over worden gesteld. Daar wordt het alleen maar beter van”, aldus Jurgens. Maar, wat hem betreft worden er geen wijzigingen meer aangebracht. “We hebben er drie en een half jaar goed over nagedacht en op een aantal punten is het plan al aangepast. En het is er ook beter van geworden, maar wat er nu ligt is het plan zoals het moet worden.”

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen