Home Nieuws Algemeen Vergunning voor wonen aan Schiphollaan 28a alsnog geweigerd

Vergunning voor wonen aan Schiphollaan 28a alsnog geweigerd

Tilburg – Er mogen geen cliënten van het RIBW Brabant met een dubbele diagnose in het pand aan de Schiphollaan 28a komen wonen. Het college van B&W heeft een omgevingsvergunning alsnog geweigerd waardoor het gebouw geen woonfunctie krijgt.

Het RIBW was van plan om veertien cliënten met een psychische aandoening gecombineerd met verslavingsproblemen te verhuizen naar het gebouw. De huur van hun huidige woonvoorziening loopt binnenkort af en ze zouden voor een jaar aan de Schiphollaan verblijven. De bedoeling was dat er daarna andere cliënten in kwamen wonen.

De basisschool die naast het pand ligt, ouders en andere belanghebbenden zijn bang dat omwonenden en leerlingen van de school worden geconfronteerd met wisselende bewoners met verschillende diagnoses en mogelijk moeilijk voorspelbaar gedrag. De ingang ligt aan een steeg zonder sociale controle wat voor onveilige gevoelens kan zorgen. Bovendien ligt de locatie in een focuswijk. Er spelen hier al meerdere problemen op het gebied van veiligheid en op sociaal-economisch en fysiek vlak. 

De Commissie heeft op grond van onder andere deze bezwaren tijdens een hoorzitting besloten om de vergunning te weigeren. In 2016 werd er al eerder een omgevingsvergunnig geweigerd en weer toegekend. Die toekenning wordt nu dus weer teruggedraaid. Alle partijen hebben nu nog zes weken om eventueel tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

TOP Week verwelkomt nieuwe studenten op toplocaties

Tilburg – TOP Week staat weer om de hoek: de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe …