Tilburg – De bezoekers aan de Tilburgse binnenstad worden dit jaar getrakteerd op een vernieuwde winterbeleving. Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg initieert een aaneenschakeling van vermakelijke winteractiviteiten.

Wie in december naar Tilburg komt om te shoppen of voor een avondje uit, krijgt te maken met een vol winters programma. Nieuwe, maar ook bestaande, activiteiten en evenementen, voorzien van een speciaal kersttintje. Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari bruist de winter in Tilburg.

Zo wordt de St. Josephkerk op de Heuvel de hele periode verlicht met een unieke lichtprojectie en komen er twee levensgrote kerstballen te liggen op verschillende pleinen. Daarnaast worden zes metershoge verlichte kerstbomen geplaatst op prominente plekken. Feestelijke sfeerverlichting, bijzondere winterse theateracts, sfeervolle kerstmuziek door de binnenstad.

Er worden talloze winterse activiteiten georganiseerd. Een greep uit het veelzijdige programma:

– Vrijdag 7 december: feestelijke opening Winter in Tilburg op de Heuvel. Samen wordt geproost op een sfeervolle winter.

– Zaterdag 8 & zondag 9 december: de stad staat in het teken van inspiratie, demonstraties, advies en proeverijen. Winkels en horecazaken laten zien waar je echt niet zonder kan tijdens de feestdagen.

– Zaterdag 15 & zondag 16 december: verwonderende acts brengen kerstliederen. Zaterdagmiddag is de kerstspecial van Tilburg Zingt, zondagochtend de kersteditie van de Dwalerij.

– Zaterdag 22 december & zondag 23 december: een grote groep kerstelfen is op zoek naar de Kerstman en zorgt voor kerstsfeer in de binnenstad.

Er rijden gratis cadeaufietstaxi’s rond, de binnenstad wordt op 21 december omgedoopt tot ‘Foute Kersttrui Vrijdag’ en er zijn Kerst Ghosttours. Voor de kids staat na de kerstdagen het Spruit Festival op het programma.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Raad & Daad – Seizoen 1, aflevering 36 – Esmah Lahlah

Toen de huidige coalitie in de Tilburgse gemeenteraad werd gesmeed, werd besloten om een e…