Vernieuwde ontmoetingsruimte Maranatha feestelijk geopend

Tilburg – Studentenkerk Maranatha aan de Professor Cobbenhagenlaan 19 is de uitvalsbasis van het Tilburgse studentenpastoraat. Op zondag 25 november viert deze kerk haar parochiefeest. Dit jaar is die extra feestelijk omdat een grote renovatie van de ontmoetingsruimte zal zijn afgerond. Onder leiding van architect Peer Bedaux (zoon van de Tilburgse architect Jos. Bedaux, die het Maranathagebouw in de jaren zestig ontwierp), en met bijdragen van velen, zijn de ontmoetingsruimte en keuken geschikt gemaakt voor nieuwe tijden en tegelijkertijd teruggebracht in de sobere Bedaux-stijl.

De ruimte wordt intensief gebruikt voor cursussen, culturele avonden, lezingen, filmvertoningen, maaltijden, borrels, studie en andere activiteiten. Na de plechtige internationale eucharistieviering die om 17.00 uur begint, zal de gerenoveerde ontmoetingsruimte officieel heropend worden door Gerard de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch, en Koen Becking, voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. Daarna volgt een informele borrel. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

En op woensdag 12 december zal er vanaf 20.00 uur in de gerenoveerde ontmoetingsruimte van studentenkerk Maranatha een zgn. CobbenhagenAvond plaatsvinden; tijdens deze culturele bijeenkomst, eveneens gratis toegankelijk en open voor iedereen, komt Arjan Plaisier, voormalig scriba (secretaris) van de Protestantse Kerk in Nederland, spreken over het thema ‘Deze tijd vraagt om eenwording katholieken en protestanten’.

Omroep Tilburg