Tilburg – Afdrukken van blote voeten in de rijp op een plat dak hebben de politie in de vroege morgen van vrijdag 28 december geleid naar het adres van (een) vermoedelijke insluiper(s). Twee verdachten, 20 en 22 jaar, werden aangehouden nadat een bewoonster in de wijk Reeshof op haar slaapkamer geconfronteerd was met een indringer. De verdachten wonen twee huizen verder.

De politie kreeg vrijdag 28 december omstreeks 6.50 uur een melding van een vrouw in de wijk Reeshof. Ze vertelde dat ze geconfronteerd was met een man op de slaapkamer. Ze was gaan gillen en de badkamer ingevlucht. Daar belde ze 112. De eerste agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse. De meldster deed open. De dienders doorzochten de woning. Ze zagen nergens verbrekingen. Wel troffen zij op een van de slaapkamers een raam aan dat helemaal openstond. Dit leidde naar een plat dak. Daarop stonden in de ´rijp´ afdrukken van blote voeten.

Een van de agenten klom naar buiten en volgde het spoor. Het begon en eindigde bij een raam van een woning twee huizen verder. Hierop is een onderzoek in deze woning ingesteld. Er waren twee mannen, 20 en 22 jaar, aanwezig die voldeden aan het signalement van de insluiper. Zij werden aangehouden. De 22-jarige man lag op bed in de kamer met het raam waar het spoor eindigde. Hij verzette zich bij zijn arrestatie. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

15-jarige jongen aangehouden in verband met overval cafetaria

Mede dankzij tips na een uitzending in het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant hee…