Tilburg – Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Friesland negeerde woensdag 8 maart rond 15.30 uur op de kruising Burgemeester Letschertweg met de Athenastraat het rode verkeerslicht en botste tegen de bestuurderskant van een personenauto. De 43-jarige bestuurder uit Tilburg raakte bekneld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield de vrachtwagenchauffeur aan.

Verkeerslicht

Meerdere automobilisten wachtten op de Burgemeester Letschertweg voor het verkeerslicht. Ze kregen groen licht en trokken op om linksaf te slaan, maar van links verscheen plotseling een vrachtwagen die tegen de eerste personenauto knalde. Naar zeggen reed de chauffeur 80 km/uur. Het slachtoffer – bekneld achter het stuur – werd door de brandweer bevrijd. Hij ging met letsel naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Het ongeval staat op beeld van een beveiligingscamera. De politie heeft de beelden bekeken, verklaringen van getuigen opgenomen en de verdachte op het bureau verhoord. Hij meende met oranje licht nog te kunnen oversteken. In de loop van de avond mocht de verdachte het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. 

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Mag Ik Wat Vragen? – Wat vind je van mensen die filmen bij een ongeluk?

Stel je voor, je ziet een ongeluk op straat gebeuren. Wat doe je dan eerst? Kijken of je h…