Je hebt deze week waarschijnlijk wel iets voorbij zien of horen komen over kindermishandeling. Het is namelijk de Week tegen Kindermishandeling en overal in het land worden er acties georganiseerd om dit thema beter bespreekbaar te maken.

Ook in Tilburg werden daarom verschillende activiteiten en bijeenkomsten gehouden, want praten over kindermishandeling is – zeker voor slachtoffers – vaak nog een behoorlijke opgave. Ook is deze week duidelijk geworden dat er op het gebied van het melden van vermoedens van kindermishandeling, bijvoorbeeld door bekenden of door het onderwijs, nog veel kan gebeuren.

In Tilburg vond op de laatste dag van deze week vol aandacht voor kindermishandeling een bijzondere actie plaats op de Westermarkt. Mensen konden hun ervaring met het onderwerp kindermishandeling op een t-shirt schrijven en deze werd vervolgens opgehangen. Op die manier werd letterlijk de vuile was buiten gehangen en was het voor iedereen zichtbaar dat veel mensen er in hun leven mee te maken krijgen.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Holland Dance Festival presenteert twee premières in Tilburg

Bij de zeventiende editie van het internationaal georiënteerde Holland Dance Festival stri…