Zelf een huis bouwen in het centrum van Tilburg?

Tilburg – Een huis laten ontwerpen en bouwen op een toplocatie in het centrum van Tilburg? Dat kan aan het Burgerijpad, op het terrein waar voorheen basisschool De Vuurvogel stond.

De gemeente is gestart met de grondverkoop. Op het terrein komen 14 tot 18 woningen die particulieren zelf gaan bouwen. Inschrijven voor een kavel kan tot 10 april. De kavels worden half april per loting verkocht.

De toekomstige bewoners gaan gezamenlijk ontwerpen en bouwen, dat is een van de kwaliteitseisen van de gemeente. Wethouder Berend de Vries (Grond) is enthousiast: “Van de plekken waar je in onze gemeente zelf een huis kunt bouwen, is dit wel een van de meest bijzondere. Zo dicht bij het centrum en het station.”

Op dinsdag 27 maart is er bij het Factorium van 19:00 tot 21:00 uur een informatieavond over de grondverkoop. Alle informatie die tijdens die avond wordt gepresenteerd, vindt u ook in het uitgiftedocument op www.vastgoedgemeentetilburg.nl (Woonkavel/Burgerijpad). Inschrijven om in aanmerking te komen voor een kavel kan tot uiterlijk dinsdag 10 april.

Omroep Tilburg