Een team van Zorg van Nu bezoekt de drie locaties van het ETZ om patiënten en bezoekers slimme oplossingen voor gebruik in de zorg te laten zien. Alex van den Brand is daarbij ook twee keer aanwezig om trots zijn zorgrobots te laten zien. Belangstellenden krijgen zo een compleet beeld van alle handige hulpmiddelen die nu beschikbaar zijn.

Zorg van Nu is bijvoorbeeld dat je zelf op het web je eigen medische gegevens in kunt kijken. Dat kan met een persoonlijke gezondheidsomgeving of met andere digitale zorg. Het is ook dat je met een apparaatje oma kunt vinden als ze de weg naar huis niet meer weet, omdat ze aan dementie lijdt. Een heel ander voorbeeld is hoe gadgets en slimme apps je kunnen helpen om je conditie te verbeteren. Er zijn ook innovaties in de zorg die ertoe leiden dat je niet voor elk contact met je arts de deur uit hoeft. Zo kun je soms thuis je bloeddruk meten of je hartslag, terwijl de zorgverlener op afstand mee kan kijken. Of je kunt de laatste uitslagen van het lab thuis inzien.

E-health

Er komen steeds meer nieuwe, digitale toepassingen voor gezondheid en zorg (e-health). Men gebruikt deze echter nog te weinig. Toch blijkt uit onderzoek dat mensen er wel gebruik van maken, als ze hier maar tevreden over zijn. Vaak is het ook niet duidelijk wat er hoe dan ook allemaal is en hoe je dat in je eigen situatie toe kunt passen.

Robots in de zorg

Het team van Zorg van Nu vertelt in het ETZ dus over de technologische innovaties en slimmigheden die er zijn in de zorg. Ook laten ze die daar zien. Alex van den Brand maakt deel uit van het team dat het ETZ bezoekt. Hij is dus op de 19e aanwezig in ETZ TweeSteden en op de 26e in ETZ Waalwijk. Alex laat daar dan aan bezoekers zien wat allemaal mogelijk is met de zorgrobots Tessa, Monty en Sensara.

Zorg van Nu geeft persoonlijk advies

Oplossingen voor in de zorg in de vorm van e-health zijn vaak nog onbekend en mensen gebruiken ze dus ook nog maar weinig. Het team van Zorg van Nu geeft patiënten en bezoekers daarom ook persoonlijk advies. Met de bedoeling dat ook zij efficiënt en naar eigen behoefte gebruik kunnen maken van de zorg. Het team wil mensen inspireren en motiveren om slimme oplossingen te gebruiken voor hun gezondheid, zorg of welzijn.

Zorg van Nu laat slimme oplossingen zien – programma

– Maandag 11 november bij ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekseweg, Tilburg
– Dinsdag 19 november bij ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan, Tilburg
– Dinsdag 26 november bij ETZ Waalwijk aan de Kasteellaan, Waalwijk

Het team staat dan van 9.00 tot 17.00 uur met een eigen stand in de hoofdgang van genoemde locaties.

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van VWS. Op de site van Zorg van Nu zijn meer dan 160 oplossingen voor gebruik in de zorg te zien.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 21 november 2019

Het Hart van Brabant Nieuws van 21 november 2019: – Werkzoekenden maken kennis met w…