Tilburg – Een 88-jarige vrouw is donderdagmiddag in de wijk Wandelbos bij thuiskomst na het boodschappen doen door een man en een vrouw op brute wijze beroofd van haar pinpas. De dieven hebben vermoedelijk in een winkel op het Paletplein de pincode afgekeken. Kort na de diefstal werden namelijk met de gestolen pas enkele duizenden euro’s opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Het slachtoffer deed donderdagmiddag boodschappen bij een supermarkt en een drogisterij aan het Paletplein. Daarna fietste ze naar huis. Bij de berging stonden een man en een vrouw.

De vrouw rukte haar tas van haar schouder en liep daarmee weg terwijl die man haar de doorgang even blokkeerde. Kort daarna verlieten de dieven de berging. Het slachtoffer zag dat haar tas en portemonnee op de grond lagen. Thuis ontdekte ze dat haar bankpas was gestolen. Nog voordat deze geblokkeerd kon worden, waren er al geldopnames mee gedaan.

Het zou gaan om een circa 30-jarige man, ongeveer 1.80 meter lang met kort licht krullend haar. Hij sprak gebrekkig Nederlands. De vrouw was ook circa 30 jaar, ongeveer 1.65 meter. Ze was gezet en had donker haar tot op de schouders. Ook zij sprak gebrekkig Nederlands.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en doet navraag bij de bezochte winkels en bank of er bruikbare camerabeelden zijn.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Nieuws

Bekijk ook

Muzikale talkshow Notenkrakers heeft veel noten op zijn zang

Het jaar 2019 gaat de boeken in als het jaar van de herrijzenis van Krezip. Op donderdag 1…