Als het gaat om pop is het het eerste, enige en ‘vetste’ festival dat alleen voor jongeren van dertien is. Op zaterdag 6 juni is 013 Poppodium dus omgetoverd tot festivalterrein van Wij zijn 13! en genieten er al gauw een paar duizend jongeren voor het eerst zonder ouders van hun ‘eigen’ festival vol optredens, workshops & meet-and-greets. Extra bijzonder: je kunt het festival maar één keer in je leven bezoeken. Namelijk als je in 2020 dertien was, bent of wordt.

Samen met 19 enthousiaste #festivalbosses bouwt 013 aan het ultieme festival voor jongeren van dertien. Manager Marketing Emiel Haring: “Wij kunnen niet weten wat deze jongeren tof vinden, omdat we zelf te ver van ze af zitten qua leeftijd. Maar ook omdat nu al de trends zo snel gaan. De inbreng van de bosses is daarom héél belangrijk.”

Tegelijk met de aankondiging van het festival maakt 013 ook al de eerste namen van de acts bekend. Namen die dus bovenaan de lijstjes van de #festivalbosses stonden. Zo komt de immens populaire rapper Snelle naar de stad om hits als Reünie en Smoorverliefd te spelen. Daarnaast bouwen ook STUK en Kalvijn, beiden erg populair op YouTube, een feestje in de Main. Tot slot, is ‘rising star’ Delany van de partij. De komende tijd maakt 013 nog meer onderdelen van het programma bekend.

 

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Theater De Nieuwe Vorst zoekt geen makers, maar krakers

TILBURG – Ook bij de theaters blijven de deuren nog wel even gesloten. Toch zitten z…