Tilburg – Concerten in Heyhoef-Backstage, leesprojecten door bibliotheek Heyhoef en andere culturele activiteiten in de Reeshof worden voortaan aangekondigd met een groot mediascherm. De zogeheten ‘Window for your Eyes’ wil op deze manier de diversiteit van culturele bezigheden, voor zowel jongeren als ouderen, kenbaar maken in de wijk.

Het mediascherm staat op de parkeerplaats bij winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof en is een initiatief van bibliotheek Heyhoef, het wijkcentrum en Heyhoef-Backstage. Naast culturele aankondigen biedt dit scherm kunstenaars uit de wijk de mogelijkheid om hun foto’s, schilderijen of andere werken digitaal te exposeren. Op dit moment zijn tekeningen te zien van Ingrid Heerkens en foto’s van Bregje Pontzen, die met deze foto’s de hoofdprijs heeft gewonnen van het Rijksmuseum ‘Document Nederland Junior’.

Cultuur is een belangrijk aspect de laatste jaren in de Reeshof, waar vele cultuurvoorzieningen tot stand zijn gekomen door inzet van bewoners. Zo startte vijf jaar geleden het muziekpodium Heyhoef-Backstage, muziekcentrum Rewind en andere initiatieven die de afgelopen jaren van de grond zijn gekomen. Diverse activiteiten zullen aangekondigd worden op de ‘Window for your Eyes’, de volledige agenda is te zien op www.bibliotheekmb.nl.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Collectie “Kunstbroeders” geëxposeerd in Generalaat

Veel mensen kennen de fraters van Tilburg vooral van het onderwijs. Maar wist u dat nogal …