Tilburg – Geen spitzen en tutu’s, maar een eigentijdse choreografie in een grootschalige bewerking van balletklassieker Giselle. Balletto di Roma en choreografen Itamar Serussi en Chris Haring gaan aan het werk met het romantische ballet over het boerenmeisje. Giselle is te zien op dinsdag 23 oktober in Theaters Tilburg.

In deze indrukwekkende bewerking maakt oude liefdestragedie plaats voor 21e-eeuwse relatieworstelingen.

De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Itamar Serussi neemt de eerste akte voor zijn rekening. Zijn stukken zijn speels, fysiek en humorvol. De romantische pas de deux en solo’s uit Giselle worden bij hem invoelbare scènes over liefde en bedrog tussen mensen van vlees en bloed.

De tweede akte wordt onder handen genomen door Chris Haring. Hij geeft een bijzondere draai aan de ‘wili’s’, het leger gestorven maagden waartoe Giselle na haar zelfmoord behoort. Ook hier geen bovennatuurlijke schoonheid, maar aardse personen.

choreografie: Itamar Serussi Sahar, Chris Haring & Liquid Loft

Balletto di Roma danst op dinsdag 23 oktober om 20:15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Alles is mogelijk met Caribbean Combo

Eind deze maand gaat Caribbean Combo met hun allergrootste show ooit naar Ahoy in Rotterda…