Soloconcert met de virtuoze en bezielde Anna Zassimova uit Rusland

Tilburg – Ook dit seizoen heeft Het Cenakel i.s.m. Stichting Muziek Evenementen Tilburg weer vier bijzondere soloconcerten met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel geprogrammeerd. Op vier zondag namiddagen met aansluitend een borrel in gezelschap van de betoverende pianist.

Zondag 18 november om 16.00 uur start deze betoverende reeks met de in Moskou geboren Anna Zassimova. Zij bezocht al op zesjarige leeftijd de wereldberoemde Gnessin School in Moscow. Zassimova is een pianiste van het zeldzame soort, ze lijkt zo weggelopen uit een 19e eeuwse roman. Haar spel is gepassioneerd en intens, zacht en furieus tegelijk en gaat gepaard met een ongeëvenaard inzicht in het werk wat ze speelt. In haar spel komen een schitterende virtuositeit en een bezielende muzikaliteit tezamen.

Concertreizen brachten haar behalve in Rusland ook in de Verenigde Staten en China. Zij gaf solo- en kamermuziekconcerten op internationale festivals zoals Klavier Festival Ruhr, Bloomsberg Festival en het Chopin Festival in Maria Lanske (Tsjechië). Behalve pianiste is ze ook kunsthistoricus en doctor in de muziekwetenschappen.

Anna Zassimova speelt in het Cenakel composities van Medtner, Catoire, Chopin, en Debussy.

“One of the greatest Chopin players we have ever heard.”, aldus vaktijdschrift Fanfare USA.

Tickets en abonnementen kunnen besteld worden via info@cenakel.nl. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.cenakel.nl

fotografie: Hires

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Van Baerle Trio uit Amsterdam in Het Cenakel

TILBURG – Op 4 februari zal het Van Baerle Trio pianotrio’s van Beethoven spel…