In het kader van de Boekenweek, waarin boeken over moederschap centraal staan, bezoekt Cornald Maas Gianotten Mutsaers voor een interview over zijn boek: Ach kind toch. Een verhaal van moeder en zoon. Joyce van der Horst interviewt hem zaterdag 23 maart van 15.00 tot 16.00 uur

Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven, haar dilemma’s en zorgen. Aan de hand van deze unieke correspondentie en zijn eigen herinneringen, vertelt Maas het verhaal van een vrouw die, opgegroeid in een eenvoudig milieu in een andere tijd, er alles aan doet om zich te ontwikkelen.

‘Ach kind toch’ is ook het grotere verhaal van moeders (en vaders) die niet het leven konden leiden dat ze in andere tijden en omstandigheden misschien wél zouden hebben geleid, maar die hun kinderen de kans gaven uit te vliegen.

Een voor iedereen herkenbaar verhaal over pieken en dalen in een mensenleven, over ouder- en moederschap, familie, liefde, scheiding en hereniging, verlies van dierbaren, en het onvermijdelijke eigen naderende einde – over alles wat zich in een ‘gewoon’ maar bijzonder mensenleven aandient.

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival.

Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse ouders, Verlies en Duizend vragen heb ik over de dood.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Schrijversatelier Wagnerplein: Boek

Het boek liet het me weten Regels hebben het doorzien De wereld even vergeten Niet ver na …