Veel mensen kennen de fraters van Tilburg vooral van het onderwijs. Maar wist u dat nogal wat fraters ook creatief talent hadden? In het Generalaat van de fraters aan de Gasthuisring bevindt zich dus een zeer ruime collectie schilderijen die ooit door fraters zijn gemaakt. De collectie bevat stads- en dorpsgezichten en landschappen; met name van Tilburg en omgeving. Maar daarnaast ook portretten, stillevens, en abstract werk.

Ter gelegenheid van het jubileum van de fraters (175 jaar Fraters CMM) exposeren zij een selectie van dit werk. Ook bieden ze deze te koop aan. Het gaat om werken van de fraters Alfons Aerts (1919-1979), Antoon Brugmans (1916-1987), en Vincenzo de Kok (1911-1997). Maar ook van Paschalius Vervest (1923-1989) en Humberto Wouters (1920-1999). De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het project ‘Sheltering the Homeless’. Het doel hiervan is om een veilige omgeving en gemeenschap te bieden aan armen en daklozen. In het bijzonder in de naaste omgeving van de fraters wereldwijd. In elk land zijn hiervoor concrete projecten gekozen.

“Kunstbroeders”
Zondag 1 t/m donderdag 5 september tussen 10:00 en 16:00 uur
Generalaat van de Fraters CMM (Kapittelzaal)
Gasthuisring 54 (links om de hoek)
5041 DT Tilburg

De catalogus is alvast online te bekijken via de site van de Fraters CMM. Ook vindt u hier meer informatie over de kunstenaars.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

013 lanceert gloednieuw festival ‘Wij Zijn 13!’ met namen als Snelle, STUK & Kalvijn

Als het gaat om pop is het het eerste, enige en ‘vetste’ festival dat alleen voor jongeren…