Cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven Start met pianoduo Silver en Garburg

TILBURG – Binnenkort staat het Israëlische pianoduo Silver en Garburg uit Berlijn in Theaters Tilburg als opening van het nieuwe concertseizoen. Speciaal voor de Piushaven programmeert Souvenir des Montagnards de eerste cultuurzondagmiddag bij Falcon op 18 september. Een stijlvolle start op niveau.

Kwaliteit en diversiteit

Kwaliteit als begin van een reeks diverse cultuurzondagmiddagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falconpand aan de Piushaven. Steeds in samenwerking met culturele partners uit de stad.
Martin Huijbregts van Falcon en Fiori: “Als initiator en eigenaar willen we de kwaliteit en diversiteit die de ondernemingen binnen Falcon uitstralen en ook uitdragen in niet-commerciële culturele activiteiten. En een bijdrage leveren aan het Piushaven-programma in de winter zodat een breed publiek op een toegankelijke manier kan genieten van muziek, zang, dans, en cabaret in een intieme huiskamerachtige setting”.

Silver en Garburg; een onafscheidelijk duo

Citaat: “Het is makkelijk om als pianoduo te imponeren met virtuositeit. Maar dat is lang niet genoeg. Wij willen onze luisteraars emotioneel raken.”
Ze zijn getrouwd, zowel aan de piano als in het echte leven. Silvan Silver en Gil Garburg vormen een pianoduo en zijn onafscheidelijk. De twee pianisten zijn perfectionistisch en studeren elke dag zes uur. En dat houden ze al zeventien jaar vol. Het resultaat is er naar. In concertzalen als Carnegie Hall, de Weense Musikverein en de Berlijnse Philharmonie zijn ze kind aan huis. In zeventig landen traden ze al op. De pers looft hun samenspel als ‘adembenemend’, ‘opwindend’, ‘sensitief en volmaakt’ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Omroep Tilburg