Shayna Steele is een zangeres die je ongetwijfeld van stem, maar misschien niet van naam kent. Haar krachtige stem was tot voor kort vooral in de achtergrond te horen bij grootheden zoals Lizz Wright, Kelly Clarkson, John Legend en Queen Latifah. Op 16 maart staat ze voor het eerst op het Paradox-podium met haar eigen kwintet.

Naast haar reputatie als ‘pop en r&b backing vocal diva’ heeft Steele ook haar strepen verdiend als jazz-zangeres. Zo werkte ze samen Bjorkestra en Dave Douglas. Steele’s performance als leadzangeres bij het North Sea Jazz concert van Snarky Puppy in 2014, betekende de kickstart van haar solocarrière.

Op haar laatste album ‘Rise’ werkte ze samen met bassisten Marcus Miller en Christian McBride, en saxofonist Andy Snitzer. Wat opvalt is dat Shayna moeiteloos van jazzy ballads zoals ‘Paper Bag’ schakelt naar uptempo soul songs zoals ‘Wear Me Down’.

Ook maakte Steele naam in tal van grote musicals zoals Jesus Christ Superstar en Hairspray op Broadway in New York, en zong ze de vocalen in van Moby’s nummer 1-hit ‘Disco Lies’. Deze keer staat ze voor het eerst met haar eigen kwintet in Paradox waar ze onder andere nummers van haar laatste album zal laten horen.

Shayna Steele vocals, Simon Kafka gitaar, Vit Kristan keys, Brian Cockerham basgitaar, Ross Pederson drums

Shayna Steele (US) staat op zaterdag 16 maart in Paradox Tilburg. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30. Meer info: www.paradoxtilburg.nl of aan de kassa van Paradox.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 31 maart 2020

Het Hart van Brabant Nieuws van dinsdag 31 maart 2020: – Tilburger Jordy Sweep zamel…