Geïnspireerd door grote jazzmusici zoals John Coltrane en Joshua Redman werd Common Ground in september 2017 opgericht door tenorsaxofonist Hans van Gorp. Al geruime tijd liep Van Gorp rond met het idee om een fusion-groep te starten. Hij bewerkte een verzameling van bekende en minder bekende nummers uit de periode 1970-1990 en benaderde daarmee bevriende musici. Resultaat was de achtkoppige jazzformatie Common Ground.

Common Ground laat zich vooral inspireren door de hoogtijdagen van de fusion. Een muziekstijl die zeer populair was tegen het einde van de vorige eeuw, en eigenlijk nooit helemaal verdwenen is.

De naam reflecteert uitstekend wat de heren doen: samen muziek maken op basis van gemeenschappelijke voorkeuren. Op elk terrein is de inbreng open en uiteindelijk neemt de groep besluiten in gezamenlijk overleg. Niet alleen muzikaal, maar ook in de aspecten daaromheen.

Na één jaar intensief repeteren is de band klaar om de Nederlandse jazzpodia op te schudden, te beginnen met Paradox.

Hans van Gorp tenor- & sopraansax, Kees Huijgens baritonsax & basklarinet, Bas van Dun trompet & flugel, Alex Joosen trompet & flugel, Kees Bisschop gitaar, Eric Winter toetsen, Frederick Gladdines bas, Mari Spikmans slagwerk.

Paradox | zo 9 dec | 15:00u, zaal open 14:30u | gratis entree

Fotografie: Piet Kuijten

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Paradox Live – S3E2 – Becca Stevens

De Amerikaanse singer/songwriter en gitariste Becca Stevens heeft al met een aantal grote …