Tilburg – Zaterdag 8 september wordt de tentoonstelling ‘Rose des Vents’ in Park geopend door Hendrik Driessen, directeur van Museum De Pont. Park is een kunstinitiatief aan het Wilhelminapark dat in oktober vijf jaar bestaat, en bij een jubileum horen uiteraard bloemen. De expo staat dan ook in het teken van bloemen, een kompas van bloemen wel te verstaan.

In de tentoonstelling Rose des Vents staat de bloem in de hedendaagse schilderkunst centraal. “Bloemen, die op hun mooist geknipt worden en vreugde geven aan ons leven, maar ons tegelijk de vergankelijkheid ervan tonen.”

Onder andere met werk van Marc Mulders, Han Klinkhamer, Michael de Kok, Allison Schulnik (US), Sam Windett (UK), Ronald Zuurmond, Ina van Zyl, Reinoud van Vught.

Jorn van Leeuwen heeft speciaal voor deze gelegenheid bloemetjesbehang voor de wanden van Park ontworpen.

Bijzonder van deze tentoonstelling is dat er werk te zien is van de Franse kunstenaar Cristof Yvoré, waarin de bloem centraal staat.

De tentoonstelling is te zien van 9 september t/m 21 oktober. De opening zaterdag 8 september is vanaf 16:00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.park013.nl

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Opnieuw verbod op alcohol in Stadspark Oude Dijk

In Stadspark Oude Dijk en het nabijgelegen Zomerpark gaat opnieuw een alcoholverbod gelden…