Frank Lammers live in de huiskamers met Marx van Het Zuidelijk Toneel

Frank Lammers als Karl Marx | Foto: Simone Michielsen

TILBURG – De tournee van Marx – waarin Frank Lammers in de huid kruipt van Karl Marx – ligt dan nu wel stil, de tekst zit volledig in zijn hoofd, liet Frank afgelopen weekend al weten via Instagram. “Ik heb tijd zat!”, aldus Lammers.

View this post on Instagram

Laat maar weten hè! @hetzuidelijktoneel

A post shared by Frank Lammers (@franklammersofficial) on

Zonde om dit levensverhaal, de filosofie en de ironische tragedie niet aan het publiek van Tilburg, Brabant en ver daarbuiten te tonen. We hebben een veilige manier gevonden om dit het publiek aan te bieden. De opname vindt plaats bij Lout Donders, voormalig hoofd varia TV bij Omroep Brabant, columnist, journalist en Tilburger. “Theater op afstand maar wel met een volledige beleving, dat is wel toevertrouwd aan Frank Lammers.” volgens Piet Menu, Het Zuidelijk Toneel.

Kijk je mee? Zondagavond 22 maart om 19:00 uur is Marx live te volgen via de Facebookpagina van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Frank Lammers als Marx

De ideeën van de grondlegger van het communistisch gedachtegoed zijn actueler dan ooit. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. Frank Lammers kruipt in de huid van Karl Marx. En kijkt met de kennis van nu terug op heden, verleden en toekomst. De Morgen over Marx “De tekst van Van Brabandt swingt en zingt als het sextet van Miles Davis ten tijde van Kind of Blue, de boodschap bijt.

Tijmen Moelker