Het album Life Theater laat zich beluisteren als een soundtrack van het leven. Want daar staan dus al met al diverse composities op die meerdere fases van het leven verbeelden. De Duits/Nederlandse pianist Franz von Chossy doet dit in het bijzonder met zijn trio, waar verder Clemens van der Feen op bas en Kristijan Krajncan op drums in spelen. Terwijl het Franz von Chossy Trio op vrijdag 31 januari hoe dan ook live in Paradox staat.

Franz von Chossy bracht altijd al invloeden uit meerdere fases van zijn leven samen in zijn muziek. Hij groeide op in München, waar hij op jonge leeftijd piano begon te spelen, en via zijn moeder klassieke muziek meekreeg. Zijn Oekraïense oma moedigde hem toen ook aan om volksmuziek te gaan spelen op accordeon. Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij jazz op piano bij Rob Madna. Daarna vervolgde hij zijn studie in New York bij Kenny Barron. Ook verdiepte hij zich in het maken van muziek voor film.

Al die muzikale werelden komen terug op Life Theater dat goed is ontvangen. ‘Een briljant album! Franz von Chossy heeft zijn eigen, unieke sound ontwikkeld door zijn achtergrond in klassiek en jazz te combineren tot een staat van perfectie’, aldus Jazzism. Naast zijn eigen trio maakt hij ook deel uit van het Pascal Schumacher Quartet en van het Alex Simu Quintet.

Bezetting
Frans von Chossy (piano), Clemens van der Feen (bas), Kristijan Krajncan (drums)

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

CulTuur – Seizoen 8, aflevering 31

Deze week bezoeken we in CulTuur het Metropolitan Museum in Tilburg, waarschijnlijk het en…