Hein Augustijn laat zijn nieuwe album live horen in Paradox

Meskes meej ’n zaachte g, Ja wadde, ’t Heej geen haost… De Brabantse zanger-liedjesschrijver Hein Augustijn combineert streektaal met muziek van over de hele wereld. Het resultaat is ‘BraboMundo’, een eigenzinnige en aanstekelijke mix van o.a. folk, pop, latin en reggae. In de eerste plaats dus gewoon in het Brabants. Hein Augustijn laat zijn album BraboMundo dan ook op zaterdag 30 november live horen in Paradox.

Hein groeide op in de regio Hilvarenbeek. Al op vroege leeftijd kreeg hij daar een gitaar in de hand gedrukt en die heeft hij sindsdien niet meer losgelaten. Na de middelbare school in Tilburg begon Hein aan een zwerftocht door de muziek. Hij studeerde in Utrecht, zag de wereld en speelde muziek uit alle windstreken: Europese folk, Zuid-Afrikaanse jazz & jive, Latijns-Amerikaanse muziek, ska & rocksteady en country & americana. Met zijn nieuwe album BraboMundo komt Hein dus weer thuis. Zijn muzikale omzwervingen zijn te horen in de liedjes, maar het is ontegenzeglijk muziek van eigen bodem.

Hein Augustijn is bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd’s Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit. Op het album BraboMundo zijn gastbijdragen te vinden van onder anderen Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers), en Izak Boom (Youp van ’t Hek, Vals Plat). Maar ook van Roel Spanjers (Normaal, JW Roy) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk).

Kees-Luc Simons