De Italiaanse pianist Stefano Battaglia maakt al 10 jaar jazzalbums voor het gerenommeerde label ECM Records. Inmiddels is hij aan zijn derde tournee toe. Samen met bassist Salvatore Maiore en drummer Roberto Dani heeft hij vrijwel al zijn ECM albums opgenomen. Met deze vertrouwde bezetting staat hij op vrijdag 7 december op het Paradox-podium.

Battaglia was oorspronkelijk bekend als klassiek pianist. Na een gevierd repertoire van barok tot modern maakte hij de omslag naar geïmproviseerde muziek. In Salvatore Maiore en Roberto Dani vond hij de perfecte aanvulling op zijn muzikale visie.

Afgelopen zomer bracht hij bij ECM Records zijn zevende album, maar eerste solo-album, ‘Pelagos’, uit. ‘Pelagos’ heeft een thema: het leed van Mediterrane landen en de Balkan. “Pelagos, het zevende ECM album van Stefano Battaglia, is zijn beste”, aldus Jazztimes. Dit statement wordt gedragen door de uitzonderlijke dieptes van het album.

Op 7 december speelt het hechte gezelschap ongetwijfeld stukken van Pelagos. Verwacht daarnaast ook gloednieuw, nog niet verschenen werk van dit trio.

Stefano Battaglia – piano, Salvatore Maiore – bas, Roberto Dani – drums

ECM Artist in Concert – Stefano Battaglia Trio (IT) staat op vrijdag 7 december in Paradox. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30u. Kaarten zijn te koop via www.paradoxtilburg.nl of aan de kassa van Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Paradox Live – S3E2 – Becca Stevens

De Amerikaanse singer/songwriter en gitariste Becca Stevens heeft al met een aantal grote …