Home Nieuws Cultuur Into the Darkness i.s.m. Draaimolen en Suburban Disco

Into the Darkness i.s.m. Draaimolen en Suburban Disco

Tilburg – In samenwerking met Draaimolen en Suburban Disco presenteert Theaters Tilburg Into the Darkness, een evenement waarin orkest, electronische muziek en dj’s elkaar ontmoeten. Into the Darkness vindt plaats op zaterdag 17 november vanaf 20:30 uur in de schouwburg en studio van Theaters Tilburg.

Het event bestaat uit een concert en een afterparty die beide of ieder afzonderlijk zijn te bezoeken. De avond opent met Darkness Rises, door philharmonie zuidnederland en TEMKO. In dit stuk komen technologie en muziek samen.

De laatste dataset die NASA van ruimtesonde Pioneer 10 ontving, is door Aart Strootman speciaal voor philharmonie zuidnederland en zijn eigen ensemble TEMKO omgezet in muziek. De livemuziek wordt ondersteund door een film van Dries Alkemade, met ruimtebeelden die de mysterieuze reis van de Pioneer 10 verbeelden.

Vervolgens is het de beurt aan de Russische dj en kunstenaar Dasha Rush met Dark Hearts of Space. In deze audiovisuele 3D-installatie verkent Dasha Rush het Zwarte Gat en de oneindigheid van het heelal. Ze neemt je mee op een reis naar een plek waar de zwaartekracht zo sterk is dat niets, zelfs geluid of licht, kan ontsnappen.

Tijdens de afterparty Into The Darkness door Draaimolen & Suburban Disco (studio Theaters Tilburg, vanaf 23:00 uur) is het tijd om al dansend zelf tot grote hoogtes te stijgen. Op de klanken van de talentvolle Julie, met de gitzwarte sound van Ancient Methods (live) en de experimentele techno van Dasha Rush herself.

Into the Darkness vindt plaats op zaterdag 17 november in Theaters Tilburg. Tickets voor het hele event of voor alleen de afterparty zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Load More In Cultuur

Bekijk ook

Vernieuwde ontmoetingsruimte Maranatha feestelijk geopend

Tilburg – Studentenkerk Maranatha aan de Professor Cobbenhagenlaan 19 is de uitvalsb…