Op woensdag 14 november komt schrijver Jaap Robben naar Gianotten Mutsaers. Met zijn romandebuut Birk veroverde hij de harten van lezers, recensenten en boekhandels. Het boek werd bekroond met onder andere de Nederlandse Boekhandelsprijs, en wordt binnenkort verfilmd. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek: Zomervacht. De roman werd door het DWDD-boekenpanel op NPO 1 gekozen tot Boek van de Maand september.

Zomervacht gaat over de dertienjarige Brian die bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan woont. Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer.

Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Jaap Robben wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst, hoofdredacteur bij uitgever en evenementenorganisator het Wereldpodium, maar ook interviewer, presentator, acteur, projectleider en cultureel adviseur.

Gianotten Mutsaers | wo 14 november | 20.00u | Meer info op www.gianottenmutsaers.nl

Load More In Cultuur

Bekijk ook

De rode kater in het theater met Dikkie Dik & Ik

Hoe heerlijk zou het zijn om het leven te leiden van een kat. Je kunt op elk moment neerpl…