Tilburg – De Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Hart van Brabant is een petitie gestart om het Draaiend Huis Tilburg uit te krijgen. De JOVD is de petitie gestart naar aanleiding van de 45.000 euro die het repareren van het kunstwerk met zich mee zou brengen.

Het Draaiend Huis heeft de gemeente al tienduizenden euro’s gekost. Het uitvoeren van het project alleen al kostte 35.000 euro, en daar komen de onderhoudskosten van 10.000 euro per jaar nog bovenop.

De reparatiekosten die hier nu nog bij zouden komen om het huis weer te laten draaien is de druppel die de emmer doet overlopen volgens Emmy Duinkerke, voorzitter van de JOVD. “De gemeente had dit geld beter kunnen besteden aan huisvesting vanwege de woningnood waar ook Tilburg mee kampt, dan aan een huis waar niemand in mag wonen.” Ook had de gemeente met het geld de landelijke Sinterklaasintocht op zich kunnen nemen, of duizend uur zorg voor jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bekostigen, aldus de organisatie. Meer info: https://petities.nl/petitions

  • ‘De Katterug lelijkste plek van Brabant’

    De Tilburgse Katterug is in een verkiezing van Omroep Brabant uitgeroepen tot de lelijkste…
  • Het Draaiend Huis gaat weer draaien

    Tilburg – Het Draaiend huis gaat weer draaien. Na een debat op maandagavond 10 decem…
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

‘De Katterug lelijkste plek van Brabant’

De Tilburgse Katterug is in een verkiezing van Omroep Brabant uitgeroepen tot de lelijkste…