Berkel-Enschot – De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Donderdag 15 november is Lieve Joris aanwezig tijdens het Literair Café in de Bibliotheek Berkel-Enschot en vrijdag 16 november in het CC Jan van Besouw in Goirle.

Lieve Joris is internationaal bekend als schrijfster van non-fictie boeken over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika. Lieve is een reiziger, die zich vastbijt in haar onderwerp en vaak een blijvende band aangaat met de hoofdpersonages van haar boeken. Belgisch vroegere kolonie Congo is een terugkerend thema in haar werk.

Haar nieuwste boek “Terug naar Neerpelt” legt een familiedrama bloot. De door haar eerder beschreven reizen langs o.a. Congo, Damascus en Zanzibar brachten haar diverse onderscheidingen, maar met “Terug naar Neerpelt” geeft ze zichzelf de mooiste onderscheiding. Haar boek gaat over een terugkeer naar haar geboortedorp, naar het gezin van negen kinderen waar ze deel van uitmaakt. En het gaat over het drama in de familie rondom de oudste en ontspoorde broer Fonny.

Lieve Joris in de Bibliotheek Berkel-Enschot: 15 november om 20.00 uur. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Berkel-Enschot.

Lieve Joris in CC Jan van Besouw, Goirle: 16 november om 20.00 uur. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Bladzijde van Michel Buitelaar. Joost Minnaard neemt het literaire interview voor zijn rekening en er is uiteraard ruimte om vragen te stellen. Toegang is gratis voor leden van Literaire Kring Goirle.

  • Het ongrijpbare geluk binnen handbereik

    Goirle – Cabaretière en zangeres Mylou Frencken treedt 14 december op in Goirle met …
  • OpvoedCafé: Aan Tafel met Mathilde

    Berkel-Enschot – Kinderen krijg je niet met een handleiding erbij. Opvoeden: it̵…
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Berkel-Enschot

Bekijk ook

Het ongrijpbare geluk binnen handbereik

Goirle – Cabaretière en zangeres Mylou Frencken treedt 14 december op in Goirle met …