LOCK ME UP! in de LocHal

Tilburg – In de Week tegen Kinderprostitutie van 13 tot en met 19 mei vindt er een bijzonder ophokevenement plaats in de LocHal. Initiatiefneemster Bieke van Engelen en Gee Adriaansz laten zich 12 uur lang opsluiten in een hokje om met de actie Lock Me Up! aandacht te vragen voor gedwongen kinderprostitutie.

Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. De Stichting Free a Girl zet zich in om deze jonge meisjes te bevrijden. Ook werkt de stichting aan prostitutiepreventie, het aanpakken van straffeloosheid en de re-integratie van meisjes in de samenleving.

Aftrap Lock Me Up! 2019

In november 2018 gaven Yolanthe Cabau en Arjan Erkel, de oprichters van Free a Girl, samen met zeven ambassadeurs de aftrap voor Lock Me Up! 2019 in de Bijlmer Bajes. Twaalf uur lang lieten zij zich opsluiten in een hokje dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India. In deze bordeelhokjes worden duizenden meisjes vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Naast de zeven ambassadeurs wagen ook zo’n 400 bekende en onbekende Nederlanders zich aan deze actie.

LocHal Lock Me Up!

De 17-jarige initiatiefneemster Bieke van Engelen uit Tilburg was na het zien van de Free a Girl documentaire vastbesloten om voor een verandering te zorgen: “Ik wil mij gaan inzetten voor deze stichting en actie, want dit moet veranderen! Ik wil ervoor zorgen dat er meerdere meisjes uit de gedwongen prostitutie worden bevrijd en dat ga ik doen door mee te doen aan deze actie. Ik laat mijzelf 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter en daarmee wil ik geld ophalen voor Free a Girl!” Samen met deelgenoot Gee Adriaansz doet ze mee aan deze bijzondere actie.

Twaalf uur lang onthouden beide meiden zich één dag van alle comfort. Het hokje van 1 bij 2 mag pas na elke twee uur vijf minuten open. Zij krijgen op de helft van de zit een schaaltje rijst geserveerd. Op deze manier hopen Bieke en Gee aandacht te vragen voor de barre omstandigheden waarin duizenden meisjes zich in de bordelen bevinden.

Tussen 13 en 17 mei vindt de Lock Me Up! actie plaats in de LocHal. Bieke en Gee laten zich van 8:30 – 20:30 uur één dag opsluiten. Via de website www.lockmeup.nl/lochal-tilburg kun je Bieke en Gee sponsoren.

Minouck Jonkers