Tilburg – Makers Base is een kweektuin voor kunst en tech die een aantal maanden geleden begon als experiment in het voormalige pand van PortAgora aan de Goirkestraat. Het project is succesvol gebleken, en krijgt waarschijnlijk een vervolg.

Makers Base is een smeltkroes van makers uit verschillende disciplines die bij elkaar komen in pop-upruimtes en daar hun werk creëren en exposeren. Kunst en tech komen samen door samenwerking met de gevestigde kunstwereld, maar ook met opkomend talent dat zo een podium krijgt. Hierbij ontstaan mooie crossovers.

De afgelopen maanden had Bank15 open dagen waar het publiek het makersproces kon volgen in de pop-upruimte aan de Goirkestraat. Het bijzondere van dit project is dat er geslaagde verbindingen zijn gelegd tussen de commerciële en de creatieve sector. Hierin heeft Bank15 dan ook een belangrijke rol.

Eén van de doelen was om zonder subsidies iets unieks op de kaart te zetten. Vrijdag 21 september werd de eindexpositie dan ook druk bezocht. Men kon er al het werk bewonderen en beluisteren, en kunstenaars waren live aan het werk te zien.

De gemeente vindt dit concept interessant en wil daarom hierin verder een rol gaan spelen. Het doel is om in de toekomst in meer leegstaande ruimtes pop-up-ateliers te laten ontstaan, die telkens een aantal maanden in gebruik zullen zijn.

Het gebruik van pop-up-ateliers is voor verschillende kunstenaars een inspirerende uitdaging. Bank15 zoekt dan ook nog meer sponsoren om dit kunstinitiatief verder uit te breiden binnen de gemeente.

fotocredits: Angelique Cornelissen

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Tim Hobbelman recyclet het zelf wel

Met afval was Tim Hobbelman al langer bezig: Van afgedankte elektronica maakte hij zijn An…