Het lijkt erop dat de successen van Milligan zich op blijven stapelen na het verschijnen van zijn album ‘Life Will Humble You’. Lange tijd stond dit album op #1 van de charts, en concerten tijdens zijn tour die erbij hoorde waren uitverkocht. Maar ook deelname aan de reeks shows Keep The Blues Alive van Johan Derksen. Ondanks deze drukke agenda geeft Malford Milligan ook graag concerten in kleine clubs als Heyhoef-Backstage. De club gaat daar dus zelfs een keer voor afwijken van hun vaste zaterdag. Het concert staat er daarom op de planning voor vrijdag 14 februari.

Heyhoef-Backstage laat weten: “Milligan blijft verbazen, de kracht, de passie die de man in iedere song weet te leggen is van grote klasse. Welke superlatieven je ook zou gebruiken, geen enkele doet eer aan het gebodene. Ook zijn vertolking van Mayfield’s ‘People Get Ready’ zal er weer een zijn van de buitencategorie. En ook de leden van de band lijken met deze bezielende frontman weer boven zichzelf uit te gaan stijgen.”

Malford kiest voor muziek

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen is Milligan al vaak vergeleken met iconen uit de soul als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor (Texas) op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact op hem. Later, in 1981, brak hij zijn studie aan de University of Texas af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Maar het liep toch allemaal net even anders…

Zanger

Als zanger is Milligan al maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US successen. En ook zijn samenwerking met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) is goed ontvangen. Nu zijn de twee vrienden terug met een nieuw project “Malford Milligan & The Southern Aces”. Zelf typeren ze het als “soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate”.

Malford Milligan – Leadsinger
Roel Spanjers – Piano & Backings
Jack Hustinx – Guitar & Backings
Eric van Dijsseldonk – Guitar & Backings
Fokke De Jong – Drums
Roelof Klijn – Bass & Backings

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 6 april 2020

Het Hart van Brabant Nieuws van maandag 6 april 2020 – Opvang van dak- en thuislozen…