Home Nieuws Cultuur Museumweekend in het teken van nazaten van M.J.H. Kessels

Museumweekend in het teken van nazaten van M.J.H. Kessels

Tilburg – Dit jaar besteedt het Kesselsmuseum speciaal aandacht aan de vele Tilburgse (familie)bedrijven die ontstonden, nadat de roemruchte muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels de deuren moest sluiten.

Enkele families die de traditie van Tilburg als muziek(instrumenten)stad voortzetten waren onder meer de families Peeters, Passier, Pfeiffer, Rossmeisl, Birker en de vioolbouwer Van Gorp.

Tijdens het Museumweekend maak je kennis met deze families en je kan deze zeldzame instrumenten en gereedschappen bewonderen in het Kesselsmuseum.

Op zaterdagmiddag 14 april kan je onder meer een optreden bijwonen van het ‘Kessels Saxofoonkwartet’ o.l.v. Lauran van der Sanden op hun antieke Kessels saxofoons van rond 1900. Daarnaast zullen andere ensembles van zich laten horen en kan je genieten van livemuziek van een prachtige Kessels vleugel of gerestaureerde Kessels pianola uit 1908.

Op zondagmiddag 15 april is er een presentatie van Roger Rossmeisl over drie generaties Rossmeisl in Tilburg.

Het Kesselsmuseum eenvoudig bereiken via de hoofdingang van het TextielMuseum aan de Goirkestraat 96 in Tilburg. Of via de achteringang van het TextielMuseum aan de Bisschop Bekkerslaan. Meer informatie kan je vinden op www.muziekintrumentenmuseum.nl

Load More In Cultuur

Bekijk ook

Trappers legt talentvol duo Sars en Van Elten langer vast

Tilburg – De jonge beloften Wouter Sars en Floris van Elten spelen ook komend seizoe…