Na een eerdere, geslaagde tournee komt The Bridges of Madison County opnieuw naar de Nederlandse theaters. Op 7 mei staat de musical dus weer in Theaters Tilburg.

The Bridges of Madison County vertelt al met al over de onverwachte romance tussen Francesca en Robert. De Italiaanse moeder en de vrije fotograaf. Met Lone van Roosendaal in de rol van Francesca en René van Kooten in die van Robert.

Hij is een paar dagen in haar dorp om er oude bruggen te fotograferen. En het zet hun beider wereld dan ook compleet op z’n kop. Moet Francesca nu meegaan met de man van haar dromen, of toch kiezen voor haar gezin? Grijpt ze nu de kans om haar geluk na te streven?

The Bridges of Madison County is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De muziek van Jason Robert Brown is al met Tony Awards bekroond. En is een ontroerende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Volgens The Daily News “one of Broadway’s best scores in the last decade”. Jason Robert Brown staat de afgelopen tien jaar al bekend als belangrijk vernieuwer van musicals. Het script is van Marcia Norman. En zij won eerder al een Pulitzer Prize.

De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. Maar er zijn ook rollen voor Annick Boer (winnares van een Musical Award) en Ad Knippels.

Trouw: “Aangrijpende liefdesdilemma’s in The Bridges of Madison County.” ★★★★★

NRC: “Nederlandse ‘The Bridges’ krijgt vleugels dankzij acteerwerk Roosendaal en Van Kooten.” ★★★★

Volkskrant: “Musical The Bridges of Madison County is beter dan de film.” ★★★★

Cast

René van Kooten, Lone van Roosendaal, Ad Knippels, Annick Boer en anderen.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

CulTuur – Seizoen 8, aflevering 30

Deze week krijgen we in CulTuur tekst en uitleg van componist Erwin Steijlen over de Tilbu…